W3Schools W3Schools
Takmičenje 490x370_kinezis-u-plej-ofu

Published on September 22nd, 2015 | by admin

0

KINEZIS U PLAYOFF-U SUPERLIGE

Džudisti Kinezisa plasirali su se u plej of Superlige gde će se boriti za titulu prvaka Srbije. U poslednjem kolu niški džudisti pobedili Zemun, izgubili od Zvezde.

Odluka o učesnicima plej ofa Superlige bila je doneta u poslednjem kolu, a među četiri najbolje ekipe zasluženo se nalaze i džudisti niškog Kinezisa.

Poslednje kolo je bilo na programu u Zemunu, a Kinezis se sastao sa Crvenom zvezdom i Zemunom. U prvom susretu Zvezda je savladala niški tim sa 7:3. U kategoriji do 66kgUroš Kostadinović je izgubio sa 2:0 od Darka Ivančika, a zatim je Bojan Ivezić završio meč sa Markovićem rezultatom 1:1. Dva boda Kinezisu doneo je Stevan Stamenković (do 81kg) protiv Ostojića, a u kategoriji do 90kg Aleksandar Stamenković je izgubio od Gerasimenka sa 2:0. U poslednjem meču, u kategoriji preko 90kg, Nikola Milošević je iponom izgubio od Božinovića.

– Taj ipon dosuđen protivniku je ogromna sudijska greška. Bila je to reakcija na moju akciju. Borio sam se protiv takmičara koji je 40 kilograma teži od mene – rekao je Nikola Milošević, takmičar Kinezisa.

Nakon ovog susreta, usledio je meč sa Zemunom koji su niški džudisti morali da dobiju za plej of. Zemun do sada nije upisao pobedu, a na sreću nije to učinio ni u poslednjem kolu. Prvo je u kategoriji do 66kg Uroš Kostadinović savladao Miloša Ilića, potom su u kategoriji do 73kg Nemanji Kostadinoviću upisani poeni bez borbe jer nije imao protivnika. Stevan Stamenković je u kategoriji do 81kg savladao Vladisavljevića, a NikolaMilošević (do 90kg) Stankovića. U poslednjem susretu (preko 90kg) Janko Raičić je izgubio od Ješića. I to je bilo dovoljno da Kinezis prođe u plej of.

– Učinak pojedinačnih borbi nije bitan sada, najbitniji je učinak kluba a to je plasman u plej of. Ispunili smo naš cilj, plasirali smo se u borbu među četiri najbolje ekipe – dodao je Milošević.

U polufinalu Superlige čeka ih prvoplasirani tim na tabeli posle 4 kola Crvena zvezda, a u drugom polufinalu se sastaju Partizan i ODžK Beograd. Plej of je na programu u subotu, 10. decembra u sali “Šumice” u Beogradu.

Prvi cilj je ispunjen, ali kako je rekao i sportski direktor Kinezisa Mateja Cvetković, ambicije su porasle i u plej of niški džudisti idu da napadnu vrh sprskog džudoa i naprave možda najveći uspeh u klupskom takmičenju.


About the Author

mmBack to Top ↑