W3Schools W3Schools
Vesti za sajt

Published on April 6th, 2017 | by admin

0

ZLATNA MEDALJA IVEZĆA NA EVROPSKOM KUPU U DUBROVNIKU

Prva provera takmičara UJSK Kinezisa u 2017. godini donela je sjajan rezultat za Kinezis i jedinu zlatnu medalju za reprezentaciju Srbije u Dubrovniku.

Za prvu ovosezonsku proveru takmičara Kinezisa odabran je Evropski kup koji je održan proteklog vikenda u Dubrovniku, gde se okupilo preko 260 judista iz 27 zemalja.

U reprezentaciji Srbije nastupili su sledeći takmičari Kinezisa: Filip Mosić u kategoriji do 73kg, Milan Mihajlović u kategoriji do 81kg i Miroljub Ivezić, aktuelni prvak države u kategoriji do 90kg.

Žreb nikako nije bio naklonjen takmičarima Kinezisa jer su svi već u prvom kolu imali izuzetno teške protivnike. Filip Mosić je u prvom kolu poražen od Gardašević Nikole iz Crne Gore, a Milan Mihajlović u kategoriji do 81kg je izgubio svoj meč od Milić Arsa iz Crne Gore koji je kasnije došao do finala i osvojio srebrnu medalju na ovom takmičenju.

A onda je na scenu stupio Miroljub Ivezić. U prvom kolu u egal meču ostvario je važnu pobedu bacanjem u produžecima protiv holađanina Rika Hardera. U osmini finala rutniski je savladan takmičar Predraga Stanjević iz Crne Gore, a onda je u najtežem meču, brilijatnom borbom deklasirao odličnog rusa Olega Kazarina za ulazak u polufinale takmičenja.

U polufinalnom meču protiv Atu Lamanena iz Finske, Ivezić je rešio pitanje pobednika posle samo minut ipo borbe držanjem zahvata u parteru i zakazao finale za fracuzom Diaom.

U prepunoj hali „Gospino polje“ u Dubrovniku publika je bila na strani Ivezića u finalnom meču koji je iako je gubio na početku, je uspeo da preokrene i sa dva bacanja u drugom delu meča savladao francuza Abderhamana Diaoa i time osvojio zlatnu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji 32 prijavljena takmičara njegove kategorije. Sjajnu organizaciju turnira pratilo je odlično, fer i sportsko navijanje publike u Dubrovniku.

Medalja koju je osvojio Miroljub Ivezić je jedina zlatna medalja za reprezentaciju Srbije na ovom takmičenju, a ovom pobedom na Evropskom kupu Miroljub je osvojio i 70 bodova za rang listu seniora Evropske judo Federacije i napravio fantastičan skok od preko 40 mesta, tako da će se od sledeće nedelje nalaziti na 5. mestu EJU liste seniora u kategoriji do 90kg. Ovako dobra pozicija bi trebalo da mu na narednim turnirima obezbedi povoljniji žreb i lakše protivnike bar u prvom kolu takmičenja.

za sajt

 


About the Author

mmBack to Top ↑